Da nærmer det seg leir – vi voksne gleder oss, og håper barna gjør det også ! Så langt ser også værmeldingen lovende ut. Som nevnt tidligere er opplegget hovedsakelig basert på at foreldre selv leverer og henter barna. Dette er ønskelig også av smittevernhensyn og myndighetenes oppfordring om å vi belaste kollektivtransport så lite som mulig for de som kan finne andre løsninger. Avreise fra Bergen kl 08 er passe – oppmøte på Steinstø kai ca 0930 – etter at dere har kjørt over Fyksesundbrua. Henting på samme sted lørdag kl 1600. Fra Steinstø vil speiderne bli skysset med rib-båter fra Hardangerfjord Adventure inn til leirstedet Botnen (https://hardangerfjord-adventure.no/pakkane-vare/rib-transport/). Dette blir en moro og spesiell start på en speiderleir ! Selskapet tar ansvar for redningsvester, men vil dere ta med egen er det selvsagt OK. Ta hensyn til båttransport ved pakkingen – alt må henge fast på sekken – ikke kom med mange kolli og løse deler som kan fly av gårde. For de som ikke kan kjøre er det er mulighet for rutebuss, og vi vil ha rovere på denne bussen som tar ansvar for at vi får med oss alle av på riktig sted. Busskostnader må dekkes av foresatte selv. De som skal ta rutebuss må opplyse om dette på e-post til meg ! Dette er svært viktig for at vi skal kunne ha kontroll på bussen. Særlig for de yngste anbefaler vi at de blir kjørt, og vi oppfordrer til samkjøring. Rutebussen går fra Bergen busstasjon (Buss nr 925) kl 0725 på onsdag og har retur fra Steinstø kai på lørdag kl 1528 med ankomst Bergen Busstasjon kl 1725. For dere som skal hente med bil ber vi om at dere møter opp på Steinstø kai lørdag kl 16.00. Pakkelisten finnes lengre ned på nettsiden. Det er viktig at speiderne pakker selv – de yngste kan selvsagt få hjelp, men har de ikke pakket sekken selv aner de ikke hva de har med seg og trenger mye hjelp til å finne det de trenger. Understreker at behovet for merking av utstyr er særlig viktig i år med tanke på å redusere smitterisiko. Vi har planlagt godt mhp. smittevern, og planen for dette er sendt på e-post til orientering. Det er viktig at dere ikke sender barn med luftveisinfeksjon eller feber på leir, og som nevnt tidligere vil vi ha lav terskel for å sende syke barn hjem. Det er derfor viktig at dere er tilgjengelige og har anledning til å hente barna dersom dette skulle skje. Niste er viktig – første fellesmåltid vi lager blir om kvelden på onsdag. Deltagerne må derfor ha med seg en god niste, gjerne litt frukt og drikke til den første dagen. For de av dere som har meldt inn diettbehov/allergier – dette er hensyntatt ved matinnkjøp. Skulle dere ha behov for å kontakte oss på leiren er mitt tlf nr 901 47 510 og mailadresse aase.aatland@niva.no, Troppsleder Øyvind Thomassen kan nås på tlf. 977 18 721.
Da ønsker vi dere en fortsatt god uke, god pakking vi vel møtt til leir !

Med vennlig hilsen
Åse Åtland