Hei alle

Da har Bergen kommune klargjort smittetiltakene i dag den 19. april, og aktiviteter/idrett for barn og unge utendørs kan gå som planlagt. Vi har likevel valgt to ulike løsninger for onsdagens speidermøter:

Troppen (5. klasse og eldre): opplegget kjøres i mindre grupper dvs. i patruljene. Møt opp og følg opplegget i terminlisten til høyre. Barn som er syke eller i karantene møter selvsagt ikke opp på speideren.

Flokken (2.-4. klasse): det er mer utfordrende å holde de yngste i mindre grupper. Vi kjører derfor et alternativt opplegg med at dere individuelt eller i små grupper (følg skolekohort) gjør en jobb enten ute eller inne hjemme for å samle inn penger til Speideraksjonen 2021. Pengene vi samler inn gjennom årets aksjon går til Flyktninghjelpens arbeid for at barn og unge i flyktningleirer i Tanzania skal få utdanning. Å være på flukt er en veldig krevende tilværelse, spesielt for barn og ungdommer. Det å få gå på skole gir dem trygghet og håp om en bedre framtid. Det gjør en stor forskjell!Noe av pengene går til Norges speiderforbunds egne samarbeidsprosjekter med speidere i Liberia. Vi samarbeider med Liberia Girl Guide Association, slik at de kan tilby god speiding til mange flere. Speiderne i Liberia har nå bekjempelse av koronasmitten som en del av sitt samfunnsbidrag, og de gjør en viktig jobb med å spre kunnskap om hygiene og forebygging av smitte.
Mer info og tipse finnes her: https://speiding.no/aksjon.

Hva kan du gjøre? Spør de hjemme! Noen tips: Rydde, vaske, rydde i hagen, gå ut med bosset, ringe bestemor eller sende en hyggelig tegning i posten? De som du gjør en jobb for sender en sum på Vipps til Ulriken speidergruppe – Vipps nr er #137914 (eller bare søk opp UlrikenSpeidergruppe. Vi sender samlet inn til Speideraksjonen fra gruppa ! Mrk med speiderens navn så får du merke etterpå ! Har du lyst å legge ut bilder av det du har gjort? Få hjelp av en voksen og legg et kult bilde (uten ansiktet ditt) og tagg med #Ulriken speidergruppe og #Speideraksjonen 2021.

Lykke til !

Mvh lederne